Over OTV en lid worden

OTV is opgericht op 2 januari 1942 en was tot halverwege 2012 met 80 tuinen het kleinste tuinencomplex van Leiden. Inmiddels is het aantal tuinen gegroeid tot ruim 125, met een totale oppervlakte van 51.523 m2. De grootte van een gemiddelde tuin is circa 300 m2, maar er zijn ook tuinen van 150 m2 en eventueel kleiner.
Wilt u wel een tuin maar geen huisje? Er zijn 11 tuinen waarop geen huisje gebouwd mag worden. Wel mag daarop een schuurtje (maximaal 12 m2) en/of een kas.
Het motto van OTV luidt: 'vrijheid, blijheid', met respect voor elkaar en voor de natuur.
Lees wel even het huishoudelijk reglement om misverstanden te vookomen :-).

Ligging

Tegenwoordig ligt tuinvereniging OTV aan de Vlietweg 66T te Leiden, naast en achter tuinvereniging Roomburg. Het complex is schitterend gelegen midden in de Oostvlietpolder, waar naast het grazende vee, weidevogels als grutto's, kievieten en scholeksters aanwezig zijn.

Faciliteiten

Het complex is voorzien van waterleiding en riolering waarop de tuinhuisjes kunnen worden aangesloten. Verder kent het complex verharde paden, een verenigingsgebouw, parkeergelegenheid en een winkel waar tuinleden gereedschap, zaden, planten, gasflessen enz. kunnen kopen. De vereniging geeft een periodiek blad uit: de OTVaria.

Meer weten?

Kijk bij Geschiedenis OTV voor meer over OTV

Ook een tuin?

Aspirant-lid

• Alleen als u bij ons bent ingeschreven, kunt u een tuin huren.
  • U dient bij voorkeur in Leiden woonachtig te zijn of in een buurgemeente. (Huurovereenkomst 2011 Gemeente-LBA art. 21.2)
  • Vergis u niet in het vele werk wat een volkstuin met zich meebrengt. Het kost u, zeker in het begin, gauw zo'n 10 á 12 uur per week. Bent u werkelijk bereid de tuin een plaats in uw agenda te geven? Wie nu al jongleert met schaarse vrije uurtjes kan er beter twee keer over nadenken, want een tuin vraagt gedurende alle seizoenen wekelijks onderhoud.
  • Om zeker te weten dat u zich niet vergist worden aspirant-leden uitgenodigd op een speciale voorlichtingsbijeenkomst. Daar wordt verteld hoeveel werk het huren van een volkstuin met zich meebrengt en hoe onze vereniging in elkaar steekt.
  • Ook dient u als aspirant-lid twee keer met een werkbeurt mee te doen zodat u kan ervaren wat het is om een volkstuin te hebben én lid te zijn van een vereniging.

• Krijgt u de beschikking over een volkstuin, dan doet u mee aan het algemeen onderhoud: 4x per jaar een verplichte werkbeurt.
  • Het eerste jaar van het lidmaatschap is een proefjaar. (zie lidmaatschapsformulier voor meer)
  • Bij tuinvereniging OTV gelden een aantal regels waar u zich aan moet houden (zie het huishoudelijk reglement).

• Inschrijven
    Per e-mail waarin uw naam, adres, en telefoonnummer(s) staan vermeld naar otv.ikwileentuin@gmail.com, of per post met het inschrijfformulier of bij de kantine als er werkbeurten zijn.
  • De inschrijfkosten bedragen éénmalig € 25,-. Elk jaar langer op de wachtlijst € 10,-

NB er is een wachtlijst voor nieuwe tuinen!
Aspirant-tuinders worden benaderd in chronologische volgorde van aanmeldingsdatum.

Voor alle overige informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat: otv.secretariaat@gmail.com